Pogostost sms sexa

Udeleževanje v sms sex-u je med odraslimi najverjetneje precej pogostejše kot je to splošno mišljeno. V raziskavi, izvedeni s strani ameriškega psihološkega združenja, je več kot 8 od 10 ljudi dejalo, da je bilo v preteklem letu vsaj enkrat udeleženo v sms sex-u.

Zanimivo je kar tri četrtine udeležencev raziskave dejalo, da so bili udeleženi v sextingu ko so bili v resnem razmerju, torej s partnerko, nekaj manj kot polovica udeležencev pa se je istega vedenja posluževala, ko so bili v razmerju, ki ga niso definirali kot resnega.

Tako visoko število kaže na to, da je pošiljanje sms-ov  s seksualno vsebino precej priljubljeno in vse pogostejše. Kakšni pa so razlogi za to? Zanimivo so ugotovitve raziskav tudi takšne, da je udeležba v sms sex-u povezana z večjim zadovoljstvom v spolnosti, sploh za tiste, ki so v razmerju, prav tako je povezana tudi z večjim zadovoljstvom z razmerjem.

Glede na to, sploh ni presenetljivo, da je pošiljanje takšnih sporočil vse pogostejše tako pri mladih kot starejših, samskih in vezanih. Poleg zanimanja pa se povečuje tudi število spletnih strani, na katerih lahko polnoletni posamezniki najdejo osebe, za pošiljanje takšnih sms sporočil.

Najpogosteje so to spletne strani namenjene moškim, ki na teh straneh najdejo ogromno število kontaktov različnih deklet. Le-ta se razlikujejo po starosti – najdejo lahko tako komaj polnoletna dekleta do žensk v srednjih ali zrelih letih, prav tako se razlikujejo po narodnosti, na svojih profilih pa imajo prav tako tudi opis, ki ga podajo zase.

Uporabnik spletne strani zgolj pregleda različne profile ter se odloči za tista dekleta, ki ga najbolj pritegnejo. Tem dekletom lahko nato pošljejo sms sporočilo, nadaljevanje pa je popolnoma svobodno – kakor se dopisovalca med seboj dogovorita.